• Doprava pri objednávke nad 100€ zdarma
  • Vrátenie ceny tovaru do 14 dní zdarma
Pozadie - Blog

Blog

Zapekacie misky ako ideálny spôsob servírovania

Zapekacie misky ako ideálny spôsob servírovania

5. 5. 2020

Autor článku: Monika Kóňová

Prečo je dobré mať vo svojej kuchyni pár zapekacích misiek? Sú totiž ideálne nielen na pečenie ale jednoducho aj na servírovanie. Vydržia teplo ale aj chlad a ak zvolíte pekný dekor, budú určite hlavnou hviezdou na vašom stole, či je piatok alebo sviatok.

Celý článok
Letné limonády

Letné limonády

30. 4. 2020

Autor článku: Monika Kóňová

Kedy inokedy ako v lete má človek chuť na poriadne osvieženie. Hoci by sa mal pitný režim dodržiavať celý rok predsa len, počas horúcich dní myslíme na tekuté potešenie častejšie. A taká domáca limonáda je lákadlom aj pre tých, čo inak obľubujú sýtené nápoje z obchodu. Tie sú prevažne plné cukru a konzervačných látok, ktoré je úplne zbytočné piť. Naopak, do vlastnej limonády si pridáte len to čo…

Celý článok
Dizajnové kúsky v sortimente Berndorf Sandrik

Dizajnové kúsky v sortimente Berndorf Sandrik

21. 4. 2020

Autor článku: Pavol Kašuba

Príbor si treba vyberať taký, aby sa hodil do interiéru. Do klasického pristane príbor s klasickým dizajnom, do moderného sa však žiada niečo iné. V ponuke spoločnosti Berndorf Sandrik si nájdete tiež veľmi avantgardne vyzerajúci príbor Avantgarde, no taký sa nehodí všade. Je to dielo japonského dizajnéra. Nôž vyzerá ako šabľa a rukoväte lyžice a vidličky sú ako tenučké paličky. “ Príbor, ktorý…

Celý článok
Nedeľný obed trochu inak

Nedeľný obed trochu inak

15. 4. 2020

Autor článku: Monika Kóňová

Nedeľné prestieranie nemusí byť nuda, práve naopak, jednoduchý servis a pár doplnkov môže váš stôl zmeniť na luxusnú reštauráciu alebo romantickú tratóriu.

Celý článok
Príprava kávy

Príprava kávy

10. 3. 2020

Autor článku: Pavol Kašuba

ESPRESSO Klasické talianske espresso sa podáva len v malej - nie plnej šálke. Vhodné je k nemu podať mlieko alebo smotanu a prírodnú vodu izbovej teploty. Pre lepšie vychutnanie sa môže priložiť čokoláda alebo bisquit. PICCOLO Piccolo znamená malé. V Taliansku je to cca 1/2 malej šálky silnej kávy.

Celý článok
Zabudnutý región skla, najstarší na Slovensku

Zabudnutý región skla, najstarší na Slovensku

27. 2. 2020

Autor článku: Štefan Janček

Málokto by predpokladal, že práve v regióne stredného Slovenska boli najstaršie sklárne na Slovensku. Ako sa hovorieva, že všetko so všetkým súvisí, tak aj v tomto prípade ide o súvislosť viažucu sa na banský priemysel, ktorý už dlhé stáročia až podnes zdobí tento región. Potreba skla v  tomto odvetví dávala predpoklad vzniku takýchto sklární v …

Celý článok
Párty bar

Párty bar

3. 2. 2020

Autor článku: Monika Kóňová

Asi sa už každému stalo, že doma hostil narodeninovú oslavu alebo privítal nečakanú návštevu. Keď z vás opadne stres čo navariť, je fajn byť pripravený a jedlo aj pekne naservírovať. A to býva častokrát kameň úrazu. Zrazu zistíme, že misku máme iba jednu alebo, že kávové lyžičky dostali nohy a o múčnikových vidličkách ani nehovorím.

Celý článok
Stolovanie a prestieranie. Čo patrí na stôl?

Stolovanie a prestieranie. Čo patrí na stôl?

13. 1. 2020

Autor článku: Pavol Kašuba

Osobitú atmosféru sviatkov radosti, štedrosti, rodinnej pohody vytvára aj slávnostné prestieranie stola, dekorácie a kultúrne stolovanie. Pôsobivé sú vetvičky ihličnanov so sviečkami s vianočnými ozdobami, ale aj kytička imela ako symbolu Vianoc a šťastia v novom roku, previazaná zlatou stužkou.

Celý článok
Jedlá

Jedlá

16. 12. 2019

Autor článku: Pavol Kašuba

Mise en bouche, resp. Amis bouché – starter, začiatok – drobné predjedlo, servírované „pre oko“ ako drobné predjedlo – niekde podávané ako pozornosť podniku, niekde ako súčasť testovacieho menu alebo platené predjedlo. Servíruje sa na tanieri (veľkosť nerozhoduje), rôznych miskách, nízkych pohároch, party lyžiciach.

Celý článok
Vianoce

Vianoce

6. 12. 2019

Autor článku: Monika Kóňová

Nepoznám iné obdobie, na ktoré sa ľudia tešia tak ako na Vianoce. Či už deti alebo aj dospelí a všetci tí, ktorí milujú zemiakový šalát a vyprážaného kapra.

Celý článok

Výrobcovia

Platobné metódy
ARSY line - tvorba webových stránok a eshopov